RSS
 

Taxa hoteliera de 1% in Bucuresti

20 Ian

Hotelurile  din Bucuresti platesc municipalitatii, in 2014, o taxa hoteliera de 1% aplicata la tarifele de cazare, conform unei hotarari aprobate de Consiliul General al Municipiului Bucuresti in luna noiembrie 2013.

Potrivit articolului 279 din Legea 571/2003 privind Codul fiscal, noua taxa hoteliera se calculeaza prin aplicarea cotei stabilite , de 1 %  la tarifele de cazare practicate de unitatile turistice.

Taxa hoteliera se datoreaza pentru intreaga perioada de sedere, cu exceptia cazului unitatilor de cazare amplasate intr-o statiune turistica, atunci cand taxa se datoreaza numai pentru o singura noapte, indiferent de perioada reala de cazare”, potrivit alineatului 3 al articolului 279.

Conform  legii taxa hoteliera nu se aplica pentru:

- persoanele in varsta de pana la 18 ani inclusiv;

- persoanele cu handicap grav sau accentuat ori invalide de gradul I sau II;

- pensionari si studenti;

- persoanele aflate pe durata satisfacerii stagiului militar;

- veteranii de razboi;

- vaduvele de razboi sau vaduvele veteranilor de razboi care nu s-au recasatorit;

- persoanele fizice prevazute la art. 1 al Decretului-lege nr. 118/1990 privind acordarea unor drepturi persoanelor persecutate din motive politice de dictatura instaurata cu incepere de la 6 martie 1945, precum si celor deportate in strainatate ori constituite in prizonieri, republicat, cu modificarile si completarile ulterioare, se arata in articolul 280 al legii.

 
Comentarii oprite

Posted in Diverse

 

Comments are closed.