RSS
 

Hoteluri 5 stele

Atunci cand va planuiti o calatorie, cu siguranta ajungeti in situatia de a va intreba la ce  categorie de  hotel sa  stati, care  este alegerea cea mai potivita  pentru  bugetul dumneavoastra si  care sunt diferentele ce separa un hotel de 5 stele fata de unul obisnuit, sa-i spunem, de 2-3 stele? E bine de stiut ca aceste ierarhii sunt realizate in functie de o serie de factori, printre care tot ce tine de serviciile si facilitatile hotelului.

 Inainte de toate insa,  cateva detalii vizavi de aceste ‘stele’ sau, mai bine spus, ‘*’, care sunt nimic altceva decat simboluri destinate clasificarii unui produs, serviciu, etc. Prin intermediul acestora se stabileste calitatea unui film (vezi imdb.com), emisiuni TV, restaurante si, nu in ultimul rand, hoteluri. Nici restaurantele nu sunt vaduvite de prezenta acestui simbol, sistemul de rating mergand pana la 3 stele in acest caz.

Revenind la hoteluri de 5 stele, ei bine, acestea fac parte dintr-o categorie aparte, respectiv cea de LUX, cu servicii peste medii, potrivite  pentru  clientii cu un buget  ridicat . In atare conditii, hotelul ar trebui sa ofere menaj 24 de ore pe zi, informatii turistilor recent sositi si, bineinteles, reduceri considerabile pentru micile plimbari ce se vor organiza cu scopul de a vizita atractiile locale.

De asemenea, dotarea camerei trebuie sa fie reprezentata printr-un mobilier scump si de calitate, cosmetice  de  calitate, facilitati de preparare a  cafelei si a ceaiului,minibar, (ce  in anumite  hoteluri este  gratuit) lumina  naturala, fier si masa  de calcat, oglinda  cosmetica si  bineinteles  o camera  de  mari  dimensiuni ce  ofera  confortul necesar . Pentru a trece cu brio testul evaluatorilor, hotelul trebuie sa acopere si segmentul multimedia: plasme, canale TV in sistem pay-per-view, ce tin de confortul oaspetilor.

Majoritatea  hotelurilor de 5 stele ofera  in tariful camerei si alte  servicii suplimentare, cum ar fi : posibilitate de early check in/ late  check out, o gustare  in  bar/restaurant, cos de fructe in camera, internet  gratuit, acces  gratuit la business center .

Lunga lista a facilitatilor va include de fiecare data mai mult de un restaurant (alimente gourmet) in incinta sa. In aceeasi ordine de idei, room service-ul trebuie sa fie disponibil 24/7.

 Incheiem aceasta lista spunand ca un hotel de 5 stele include, printre altele, concierge, parcare cu valet si un centru fitness, health center sau spa. Pentru a-si rasfata oaspetii in cel mai bun mod cu putinta, de foarte multe ori se intampla ca hotelurile de 5 stele sa includa si alte servicii extra, cum ar fi casino, lounge sau club de noapte.

Capitala Romaniei Bucuresti nu este lipsita de hoteluri de 5 stele, desi  nu sunt  foarte  multe  hoteluri de  acest tip in Bucuresti, iata si o lista a lor: Carol Parc Hotel, Casa Capsa, Hotel Crowne Plaza, Hotel Hilton – Athenee Palace, Hotel Intercontinental, Hotel JW Marriot Bucharest Grand, Howard Johnson Grand Plaza , Hotel Radisson Blu ,hotel Epoque si ultimul hotel de 5 stele din Bucuresti – hotel Marshal Garden.

Majoritatea  hotelurilor din Bucuresti sunt situate in centrul orasului si ofera  conexiuni  catre  toate zonele, toate intrecandu-se  cu servicii inalte  si  diferite.

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.