RSS
 

Hoteluri 3 stele

 In Bucuresti exista  multe  hoteluri de 3 stele unele mai noi, altele  mai  vechi, disponibile in diferite  zone  ale  orasului. De  regula  tariful unei camere  la un hotel de 3 stele  se  situeaza  in jurul sumei de 50 euro,  fiind  potrivite  pentru oaspetii cu un buget mediu.

Hotelurile de 3 stele din Bucuresti si din orice alt loc din lume trebuie sa fie prevazute cu un receptioner multilingv, in timp ce camerele vor fi dotate cu WC si cada/dus proprii. De asemenea, acestea trebuie sa le ofere clientilor un confort sporit – TV, radio si telefon. Micul dejun va fi servit in regim bufet suedez, gama de servicii acoperind fara nicio exceptie necesitatile de baza atat in zonele receptie cat si in imprejurimi.

Sala de receptie va fi insotita de un sistem de ghidare, cu orientari utile – semne care ajuta oaspetii sa gaseasca cu usurinta tot ce au nevoie in incinta. Multe dintre hoteluri au fost ‘desenate’ si cu un colt de informatii prin intermediul carora oamenii de afaceri pot accesa reteaua wireless a hotelului. Remarcam aici si prezenta unei imprimante, foarte utila in activitatile de zi cu zi.

Receptia trebuie sa se realizeze intr-un mod eficient, dar sa fie si primitoare in acelasi timp. Zona de  lobby  nu este  de aceleasi  dimensiuni  ca  in cazul unui hotel de 4-5  stele. Serviciul de Informatii trebuie sa aiba un orar prestabilit, accesibil in perioadele importante ale zilei.

Foarte multe hoteluri de 3 stele din Bucuresti dispun si de lounge, invariabil mobilat cu mese, scaune, o canapea sau fotolii. Lounge-ul este utilizat in special pentru relaxarea clientilor, fara ca acestia sa aiba obligatia de a consuma.

Pentru a fi omologat in aceasta categorie, hotelul trebuie sa aiba in componenta sa camere de minim 10 mp (single), respectiv 14 mp (double).  Inauntru gasim, desigur, un minibar si diferite spatii de depozitare, fie a hainelor sau a gentilor.

Spuneam despre micul dejun realizat in regim bufet. Ei bine, aflati ca acesta trebuie sa contina cel putin urmatoarele ingrediente: bautura calda (cafea, ceai, ciocolata calda etc.), bauturi lactate, ciocolata, paine, unt/margarina, gem, miere, branza, sucuri de fructe, precum si cel putin 4 din urmatoarele produse: carne, oua, iaurt, fulgi de cereale, fructe fierte, cereale, fructe proaspete.

Pentru cei mai lenesi, micul dejun poate fi servit si in camere gratie room-service-ului, dar  acest  serviciu  nu este  disponibil in toate  hotelurile de 3 stele. Hotelul are restaurant propriu, insa deschiderea sa in toate zilele saptamanii este optionala. Cu alte cuvinte, acesta poate fi inchis 1-2 zile pe saptamana cel mult.

Oaspetii hotelului au dreptul de a ajunge la o persoana calificata in orice moment de zi sau de noapte pentru a obtine asistenta in caz de urgenta (boala, incendiu, protectie personala s.a.m.d).

Dintre hotelurile de 3 stele  din Bucuresti mentionam: Hotel Volo, Hotel Ibis Parlament, Hotel Ibis Gara de Nord, Hotel Avis, Hotel Rin Express, Hotel Razvan, Hotel Elizeu si Hotel Trianon.

Lista  completa  a hotelurilor de 3 stele  poate  fi regasita  pe portalul Hotel-bucuresti.com care ofera si servicii de rezervari onlin e sau prin telefon.

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.