RSS
 

Palatul Parlamentului, o emblema a Bucurestiului

29 Apr

Palatul Parlamentului din București, România, este o clădire multifuncțională care conține ambele camere ale Parlamentului român. Palatul Parlamentului este cea mai mare clădire civilă din lume, cu o funcție administrativă și a doua cea mai mare cladire din lume dupa Pentagon în Statele Unite. De asemenea, este clădirea administrativă cea mai scumpă și cea mai grea.

A fost proiectata de arhitectul Anca Petrescu, atunci când ea a fost de numai 28 de ani. Acesta a fost aproape finalizată de regimul Ceaușescu ca sediu al puterii politice și administrative, deși pierzand o mare parte centrul orașului. Șeful proiectului a fost inginerul Valentin Georgescu. Nicolae Ceaușescu a numit cladirea Casa Poporului.

Constructia a demarat in 1984 si este structurata acum pe 6 niveluri, fiind impartita in 21 de corpuri cu o inaltime  maxima de 84 m. Datorita dotarilor sale impresionante, aici sunt organizate conferinte, simpozioane, si alte manifestari de catre autoritatile politice sau organisme internationale, persoane juridice, române sau straine, insa chiar si asa aproximativ 70% din cladire este goala.
Cladirea poate fi vizitata de turisti, există tururi publice, zilnic, organizate în mai multe limbi.
Programul de vizitare : 10.00 -16.00, zilnic.

Tarife:
- tur standard 25 lei/adult
- tur standard + panorama orasului 35 lei/adult
Mai multe informatii privind programul de vizitare aici.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Turistii ce cauta o cazare in Bucuresti in apropierea Palatului Parlamentului, au la dispozitie foarte  multe variante de cazare in Centrul Bucurestiului.

Printre cele mai cautate hoteluri  din zona centrala sunt cele clasificate la 4 stele ce apartin lanturilor internationationale, cum este NH Bucharest, Golden Tulip, Mercure Bucharest City Centre.

 

 

 
Comentarii oprite

Posted in Diverse

 

Comments are closed.