RSS
 

Locuri mai putin stiute din Bucuresti dar care merita vizitate

18 Mar

Persoanele care s-au nascut si au crescut in Bucuresti, s-ar putea sa constate cu surprindere ca exista unele locuri interesante de a caror existenta nu au avut habar. Daca va numarati printre acele persoane care tin cont  de recomandarile online sau de ghidurile turistice, noi am intocmit un top 5 al locurilor mai putin stiute din capitala dar care merita sa fie vizitate.

Terasa MNAC

Situata in inima Casei Poporului, terasa MNAC (Muzeul National de Arta Contemporana) este ideala pentru a savura o cafea, vara in special. Terasa Muzeului National de Arta Contemporana este situata la etajul patru si reprezinta o locatie inedita din capitala. Cu siguranta este singura terasa din lume in care accesul se face printr-un detector de metale, exclusiv prin muzeu. Odata ajunsi aici, cu toate ca ne aflam in mijlocul capitalei, vom fi intampinati de o liniste incredibila. Privelistea de pe terasa este indreptata spre hotelul Marriott iar undeva in partea dreapta se poate distinge una din cele mai inalte cladiri din capitala, Spitalul Municipal.

 

 

 

 

 

 

 

 

Castelul Tepes

Cine trece prin parcul Carol si are destul timp la dispozitie pentru a descoperi si a admira un obiectiv turistic, cu un superb aspect medieval, construit in intregime din caramida rosie, nu are nevoie sa mearga prea departe – in mijlocul parcului Carol este situat Turnul de Apa construit de doi arhitecti romani cu ocazia sarbatoririi a 40 de ani de la urcarea pe tron al lui Carol I. Castelul Tepes trebuia sa adaposteasca un rezervor de apa insa nu a apucat sa isi indeplineasca misiunea ramanand in istorie doar datorita faptului ca preia o parte din arhitectura mai cunoscutului palat Tepes din Poienari.

 

 

 

 

 

 

Cea mai veche casa din Bucuresti, casa Melik

Casa Melik sau casa Theodor Pallady este situata pe strada Spatarului si este cea mai veche casa din capitala. Armeanul Hagi Nazaretoglu este cel care a construit casa in 1750. In prezent, casa adaposteste tablourile pictate de catre Theodor Pallady, piese de colectie apartinand familiei Serafina si lui Gheorghe Raut.

 

 

 

 

 

 

 

Bistroul de arte Acuarela

Pe strada Polona, la numarul 40 se afla Galeria Imbold. Daca admirarea expozitiilor nu este o prioritate, exista o alta varianta, mai interesanta : urcarea la mansarda pentru o atmosfera mai putin obisnuita dar primitoare. Aici se poate consuma bere cu ghimbir fara alcool, se poate asculta muzica buna, cu alte cuvinte relaxare totala dupa o zi grea de munca.

 

 

 

 

 

 

Manastirea Chiajna

Pentru persoanele pasionate de mistere, Manastirea Chiajna este locul ideal. Ce poate fi mai interesant decat o manastire aflata intre doua cimitire, o manastire ce nu a fost niciodata sfintita, in preajma careia putini sunt cei care se aventureaza? Pe peretii manastirii sunt scrise tot felul de mesaje ciudate. Zvonurile spun ca in imprejurimile acestui loc doi studenti au disparut fara urma iar persoanele care locuiesc in zona pot jura cu mana pe inima ca au vazut fantome.

 

 

 

 

 

 

Dincolo de toate aceste aspecte, manastirea Chiajna este o veritabila bijuterie arhitecturala care merita sa fie vizitata.

Daca v-ati programat deja o calatorie in Bucuresti, si aceste  obiective merita  incluse in programul de  vizitare  al orasului.  Lista locurilor ce pot fi vizitate poate fi completata  cu recomandari de pe  Tripadvisor.

 

 
Comentarii oprite

Posted in Diverse

 

Comments are closed.