RSS
 

Care sunt cele mai inalte 10 cladiri din Bucuresti

02 Iul

Cladiri de birouri, lacase de cult, constructii industriale, Bucuresti este o capitala ce se poate mandri cu cladiri inalte. Zgarie-nori din sticla, exemple superbe de arhitectura moderna …toate reusesc sa impresioneze datorita dimensiunilor. Iata un top 10 al celor mai inalte cladiri din Bucuresti.

1. Sky Tower

Cu o inaltime de 137 de metri si 37 de niveluri, Sky Tower este totodata cea mai inalta cladire din Bucuresti si din Romania. Situata in cartierul Floreasca, aceasta cladire de biroruri se intinde pe o suprafata de peste 50.000 m², este dotata cu 10 lifturi de mare viteza, sali de conferinte, 500 de locuri de parcare la subteran, spatii office si un skybar situat la ultimul etaj.

2. Basarab Tower

Cunoscut si sub numele de Turnul de Testat Ascensoare, acest turn are o inaltime de 114 metri si este cea mai inalta constructie de acest gen din Europa. A fost ridicata la comanda fostului presedinte Ceasescu cu scopul de a testa lifturile care urmau sa fie montate in Casa Poporului, cladirea se afla actualmente in proprietatea lui Ion Tiriac si este considerata cea mai rezistenta cladire din Romania la cutremure.

3. Bucharest Tower Center

Cu o inaltime de 106 metri, Bucharest Tower Center domina Piata Victoriei fiind supranumita Ghost Tower datorita faptului ca, din cauza unor litigii, nu a fost folosita o buna perioada de timp. Are 26 de niveluri si o suprafata de 31.000m².

4. Casa Presei Libere

Situata in nordul capitalei, Casa Presei Libere are o inaltime de 104 metri, in constructia sa arhitectii inspirandu-se de la Universitatea Lomonosov din Moscova, adaugandu-se o serie de elemente din arta autohtona. Are 6000 de incaperi impartite pe 23.000 m² si este considerata sora mai mica a Casei Poporului.

5. Asmita Gardens

Cu o inaltime de 92 de metri, Asmita Gardens se intinde pe o suprafata de 27.000 m² si este alcatuita din sapte blocuri turn care adapostesc peste 750 de apartamente, spatii comerciale si de relaxare. Turnurile au intre 17-25 de etaje si inaltimi cuprinse intre 66 si 92 de metri.

6. BRD Tower

Cu o inaltime de 87 de metri, BRD Tower dispune de 19 etaje si o suprafata de 37.000 m². In aceasta cladire muncesc in jur de 1000 de oameni si a detinut, timp de cativa ani buni, titlul de cea mai inalta cladire de birouri pana cand a fost inaugirata Bucharest Tower Center.

7. Palatul Parlamentului

Cunoscut si sub denumirea de Casa Poporului, acest edificiu are o inaltime de 83 metri, o suprafata de 330.000 m² si a fost realizata la ordinele cuplului Ceausescu la constructia sa participand numai putin de 700 de arhitecti si 20.000 de muncitori(sursa).

8. Bucharest Financial Plaza

Cu o inaltime de 83 metri, Bucharest Financial Plaza are 31.000 m², 18 etaje, trei nivele subterane fiind construita de un antreprenor francez pe numele sau Bouyques.

9. Charles de Gaulle Plaza

Charles de Gaulle Plaza, cu o inaltime de 80m, dispune de 16 etaje si o suprafata de 40.000 m², o parcare subterana pe cinci nivele cu o capacitate de 350 de locuri de parcare, cea mai mare parcare subterana de la noi din tara. Lifturile cladirii sunt cele mai rapide din Romania.

10. Euro Tower

Euro Tower este o cladire de biroruri din Bucuresti de 80 de metri cu o suprafata totala de 18.000 m², 18 etaje si cinci niveluri subterane cu 200 de locuri de parcare. Euro Tower se mandreste cu faptul ca este prima cladire ecologica de biroruri de la noi din tara.

 
Comentarii oprite

Posted in Diverse

 

Comments are closed.