RSS
 

Bucurestiul – Capitala Culturala Europeana in 2021?

05 Mar

Conform  unui articol de  pe wall-street.ro  Bucurestiul candideaza pentru Capitala  Europeana  in 2021.

Competitia nationala pentru alegererea  orasului care va  reprezenta  Romania, ca si Capitala Europeana in 2021, incepe  in 2015, insa deja  si-au anuntat  intentia de a  participa la competitie mai multe  orase, cum ar fi : Cluj Napoca, Iasi, Craiova, Arad si Bucuresti.

In  proiect se  precizeaza ca urmatoarea sansa a Romaniei de a  avea  o Capitala  Europeana  va  fi peste  15 ani, processul de accedere la  acest titlu  incepe cu 6 ani inainte.

Evenimentul “Capitala Culturala Europeana” este deja consacrat si considerat unul de natura “sa schimbe cu totul viata unui oras si sa-i marcheze viitorul.
Conform studiilor realizate cu privire la dezvoltarea oraselor care au fost capitale culturale europene, printre cele  mai importante beneficii se numara cresterea turismului cu aproximativ 12 procente in anul respectiv,precum si  a venitului regional prin proiectele culturale desfasurate, a venitului orasului, precum si imbunatatirea imaginii acestuia.

Proiectul “Capitala culturala europeana” a fost initiat de Consiliul de Ministri ai Culturii din Uniunea Europeana in anul1985, cu scopul de a apropia popoarele Europei. Pana in prezent, peste 40 de orase europene au detinut acest titlu, din Romania Sibiul a fost  numit  Capitala Culturala  Europeana  in 2007,

 
Comentarii oprite

Posted in Hoteluri in Bucuresti 5*

 

Comments are closed.