RSS
 

Top 5 muzee din Bucuresti!

11 Iun

Bucurestiul este  un oras  ce se poate  mandri  cu muzee  importante  ce sunt reprezentative  pentru Romania. Muzeele  din Bucuresti sunt la fel  de  importante  ca  cele din  celelalte  orase europene  .

Printre  cele mai importante  muzee  amintim:

1.Muzeul National al Satului “Dimitrie Gusti”

Muzeul Satului a fost deschis  in anul 1936.

Muzeul Satului  se afla  in zona de Nord a  orasului, in apropierea  parcului si  a  lacului Herastrau Bucuresti si este  unul dintre cele mai mari si mai vechi  muzee din Europa. In cadrul muzeului se pot vedea monumente originale din diferite zone  ale  Romaniei, cum ar fi  : case, biserici sau  mori de vant. Obiectele  din case , arata originalitatea  creatiei  de care dau dovada  oamenii de  la sat. Pot fi regasite  obiecte  traditionale   precum impletituri, vase , covoare, mobila si icoane.

2. Muzeul de Istorie Naturala Grigore Antipa

Muzeul  Grigore  Antipa este unul dintre cele mai fascinante  locuri din intreaga Romanie. Este  cel  mai vechi muzeu  de istorie naturata  din zona dunareana, ce reuneste  peste 3000.000 de exponate.

In cadrul muzeului se regaseste cea mai bogata  si imortanta  colectie de fluturi din intreaga  lume.

3. Muzeul National de Arta                   

Muzeul National de Arta al Romaniei este probabil cel mai imortant  muzeu de arta din Romania.  A fost deschis  in anul 1950 in cladirea  fostului Palat Regal din Bucuresti. In anul 2000 in partea sudica a cladirii s-a redeschis Galeria de Arta Europeana. Colectia de picturi a fost alcatuita in baza a 214 opere de arta  ce  au apartinut regelui Carol I.

4. Muzeul National de Istorie

Este  primul hotel  de aerheologie si istorie  din Romania, fiind  fondat in 1970. Aici au fost  aduce cele mai  faimoase tezaure,  din metale  pretioase , fiind singurul loc public unde  securitatea si vizibilitatea puteau fi asigurate in aceeasi masura.

De  asemenea, aici au fost aduse  numeroase piese  de mare valoare arheologica si istorica, pentru  a ilustra cat mai exact  istoria de  atunci.

5. Muzeul Literaturii Romane

Este unul dintre muzeele importante din Bucuresti, dedicat literaturii romane. Muzeul este adapostit in Casa Scarlat Kretzulescu (atestata in 1839), monument istoric, el detinand un numar de 300.000 de piese, organizate in 250 de colectii (manuscrise, acte, fotografii originale, arta plastica, obiecte memoriale).

 

 

 

 
Comentarii oprite

Posted in Diverse

 

Comments are closed.